Mängd: 4-6 portioner
Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöken och skär klyftorna i halvor. Gör små hål i lammsteken med spetsen på en vass kniv och fyll med vitlök och små rosmarinkvistar. Salta och peppra steken runtom och lägg i en ugnsfast form. Häll över vinet och stek i ugn tills innertemperaturen är ca 60° för rosa kött. Låt vila under folie.
Öka ugnsvärmen till 225°. Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte hela vägen igenom. Lägg potatisen i en träslev så går det lätt.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form med den skårade sidan upp. Pensla med smält smör och baka potatisarna i ca 30 minuter. Pensla med mer smör en gång under ugnsbakningen. Ta ut ur ugnen. Salta och peppra och strö över ströbrödet och baka ytterligare i 10 minuter.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ett par minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten.
Fräs rödlöken i smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar få lite färg. Lägg i linserna och haricots verts, fräs ytterligare en liten stund. Salta och peppra. Värm crème fraichen i en kastrull. Skär upp lammsteken tunt.
Servera med sky, hasselbackspotatis, varma grönsaker och vitlöks-crème fraiche.