Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk honung
  • finrivet skal av en apelsin

Gör så här

Koka alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 40 min. Gör kulprovet, droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en kula så är knäcken klar.
Blanda i apelsinskalet när knäcken kokat klart. Skeda smeten i knäckformarna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.