Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Gör så här

Mät upp alla ingredienser förutom pepparkakskryddorna i en kastrull. Låt koka ihop sakta till en tjock konsistens. Rör om med en träslev och håll uppsikt så att kolan inte bränns eller kokar över. Koka tills termometern visar 120°, eller gör ett kulprov; häll 1 tsk kolasmet i ett glas med vatten. När kolan går att forma till en kula är den klar.
Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna. Placera ut knäckformar på en bricka och skeda upp kolan och låt stelna. Förvara svalt.
Tips: Smörj gärna brickan med lite smör så att formarna inte välter.