Till Norrmejerier startsida
Chokladbrulé med aprikoser

Chokladbrulé med aprikoser

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 3 stora äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk aprikoser, ca 450 g
  • 1/2 dl farinsocker

Gör så här

Koka upp grädden och mjölk. Smält blockchokladen i mjölkblandningen. Vispa ner äggulorna. Smaksätt med vaniljsocker. Lägg aprikoshalvorna i en smörd ugnssäker form. Häll över smeten. Grädda i 150ºC ca 40 min tills brulén blivit fast i konsistensen. Låt kallna och ställ i kylen över natten.
Före serveringen: Strö över farinsockret. Sätt formen under grillelementet ca 1 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.