Till Norrmejerier startsida
Chokladbrulé med aprikoser

Chokladbrulé med aprikoser

Mängd: 4-6 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 3 stora äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk aprikoser, ca 450 g
  • 1/2 dl farinsocker

Gör så här

Koka upp grädden och mjölk. Smält blockchokladen i mjölkblandningen. Vispa ner äggulorna. Smaksätt med vaniljsocker. Lägg aprikoshalvorna i en smörd ugnssäker form. Häll över smeten. Grädda i 150ºC ca 40 min tills brulén blivit fast i konsistensen. Låt kallna och ställ i kylen över natten. Före serveringen: Strö över farinsockret. Sätt formen under grillelementet ca 1 min.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott