Till Norrmejerier startsida
Päron med kolamousse

Päron med kolamousse

Blanda chokladen med kola, det blir förödande gott. Päronen kokar du själv eller köper färdiga på burk.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 konserverade päronhalvor
  • 50 g mörk choklad
  • 4-5 bitar mjuk kola (typ Norrmejerier Mjölkchoko)
  • 1 äggula
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • smält choklad till garnering

Gör så här

Smält choklad och kola i en djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Tag kastrullen av värmen och låt svalna någon minut och rör sedan ut äggulan i chokladen. Vispa grädden och vänd ihop med den avsvalnade chokladsmeten. Nu är moussen ganska rinnig, men om du ställer den kallt en stund blir den lätt att forma med hjälp av en sked. Ringla gärna smält choklad över mousse och päron som garnering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.