Till Norrmejerier startsida
Pannacotta - italiensk gräddpudding

Pannacotta - italiensk gräddpudding

Lika gott som lättlagat. En perfekt efterrätt när man har gäster och gärna vill förbereda i god tid.

Mängd: 5-6 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • årstidens bär
  • grön kvist
  • (citronmeliss eller mynta)

Gör så här

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp delarna av vaniljstången och skrapa ur dem i grädden. Låt gelatinbladen ligga i blöt i 10 minuter. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt dem stelna i kyl ett par timmar. Stjälp upp på tallrik och garnera med bär och grön kvist.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.