Till Norrmejerier startsida
Aprikospajer med limegrädde

Aprikospajer med limegrädde

Mängd: 4 portionspajer

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kallt vatten

fyllning:

  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 lime
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Blanda smör, mjöl, socker och vatten i en matberedare och mixa tills det blir en boll. Låt vila i en plastpåse i kylen i minst 20 minuter. Blötlägg aprikoserna i varmt vatten i 30 minuter eller tills de är mjuka. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut eller tryck ut degen i portions-pajformar eller i en större pajform. Baka pajskalet i 20 minuter. Häll av vattnet från aprikoserna och lägg 5 stycken i varje pajskal.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, finrivet limeskal (spara knappt hälften av skalet till grädden) och limesaft. Grädda i 10 minuter eller tills pajerna fått fin färg. Vispa grädden tillsammans med resterande limeskal och lite socker och servera till pajen.