Till Norrmejerier startsida
Aprikospajer med limegrädde

Aprikospajer med limegrädde

Mängd: 4 portionspajer

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kallt vatten

fyllning:

  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 lime
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Blanda smör, mjöl, socker och vatten i en matberedare och mixa tills det blir en boll. Låt vila i en plastpåse i kylen i minst 20 minuter. Blötlägg aprikoserna i varmt vatten i 30 minuter eller tills de är mjuka. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut eller tryck ut degen i portions-pajformar eller i en större pajform. Baka pajskalet i 20 minuter. Häll av vattnet från aprikoserna och lägg 5 stycken i varje pajskal. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, finrivet limeskal (spara knappt hälften av skalet till grädden) och limesaft. Grädda i 10 minuter eller tills pajerna fått fin färg. Vispa grädden tillsammans med resterande limeskal och lite socker och servera till pajen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott