Till Norrmejerier startsida
Aprikospajer med limegrädde

Aprikospajer med limegrädde

Mängd: 4 portionspajer

4/5
(5 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kallt vatten

fyllning:

  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 lime
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Blanda smör, mjöl, socker och vatten i en matberedare och mixa tills det blir en boll. Låt vila i en plastpåse i kylen i minst 20 minuter. Blötlägg aprikoserna i varmt vatten i 30 minuter eller tills de är mjuka. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut eller tryck ut degen i portions-pajformar eller i en större pajform. Baka pajskalet i 20 minuter. Häll av vattnet från aprikoserna och lägg 5 stycken i varje pajskal.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, finrivet limeskal (spara knappt hälften av skalet till grädden) och limesaft. Grädda i 10 minuter eller tills pajerna fått fin färg. Vispa grädden tillsammans med resterande limeskal och lite socker och servera till pajen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.