Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Bryn smöret i stekpanna och platta ut färsen med handen så den täcker hela pannan. Stek biffen cirka 4 minuter. Dela färsen i fyra delar, vänd den och stek 4 minuter på andra sidan. Häll på 1/2 dl krossade tomater, grädde och soja. Låt såsen koka ihop några minuter. Servera biffen med en klick krossade tomater och en klick gräddfil på varje bit. Dekorera med lite timjan eller oregano.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.