Till Norrmejerier startsida
Blåbärsgino med vispad grädde

Blåbärsgino med vispad grädde

Barnsligt enkelt – och lika gott. Varma blåbär med ett knaprigt täcke av vit choklad och en klick iskall vispgrädde. Kan det bli mycket godare?

Mängd: 4 portioner

4/5
(66 röster)

Ingredienser

  • 600 g blåbär, färska eller frysta
  • 3 msk socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Värm ugnen till 250°. Blanda blåbär med socker och potatismjöl och lägg i ugnsfasta små portionsformar. Riv den vita chokladen och strö ett rejält täcke över varje form. Gratinera ca 5 minuter, eller tills chokladen blivit ljusbrun och knäckig. Tag ut formarna försiktigt. Servera med lättvispad grädde.

Tips:

Förbered gärna i god tid genom att riva chokladen. Den blir faktiskt bara knaprigare och godare om den får stå och torka ett par timmar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.