Till Norrmejerier startsida
Brysselkål med fransk senap

Brysselkål med fransk senap

Mängd: 4 portioner

4/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 pressad vitköksklyfta
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skölj och ansa brysselkålen. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Skiva löken och fräs den mjuk i lite smör i en kastrull. Slå på grädden och låt den koka ihop något, tillsätt senap och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner brysselkålen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.