Till Norrmejerier startsida
Chorizofylld fläskfilé med paprikasky

Chorizofylld fläskfilé med paprikasky

Detta är så oändligt mycket enklare än vad det ser ut att vara. Vitsen här är den läckra kontrasten mellan den starka korven och den sötsyrliga såsen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(12 röster)

Annons

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 200 g stark chorizokorv
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 500 g wokgrönsaker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela fläskfilé och chorizokorv i dm-långa bitar. Gör ett hål i mitten av filén med hjälp av en vass kniv. Stick in en bit korv i varje köttbit. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Stek sedan i ugn 10 minuter. Tag upp fläskfilén och håll den varm under folie. Vispa ur ugnsformen med grädde och paprika. Smaka av med salt och peppar. Sila ev. såsen före servering. Skär upp köttet i tunna skivor. Servera med wokade grönsaker och varm paprikasås.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.