Till Norrmejerier startsida
Piccata med saffransris och tomatröra

Piccata med saffransris och tomatröra

Piccata heter de små goda köttbitarna på fint köksspråk. Till vardags kan de göras på bogfläsk eller schnitzel, men till helgen blir det fläskfilé, för denna rätt är verkligen bjudfin.

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 800 g fläskkött
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 100 g finriven Västerbottensost
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk rapsolja

sås:

  • 2 dl crème fraiche, Tomat & Basilika
  • 1 tomat
  • ett knippe färsk basilika
  • salt och nymald svartpeppar

tillbehör: ris kokat med ett kuvert saffran

Gör så här

Rör samman crème fraiche och finhackad tomat och basilika till såsen. Krydda med salt och peppar. Såsen är godast kall. Skär köttet i tunna skivor. Vänd det först i mjöl blandat med salt, därefter i uppvispat ägg och sen ost. Stek köttet i lika delar smör och olja på låg värme 3–4 min på varje sida så det hinner bli genomstekt utan att ostpaneringen bränner. Koka ris och saffran under tiden, gärna med grönsaksbuljong som kokvatten. Servera piccatan med saffransris, sås och en kvist basilika.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.