Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g Norrmejerier Smör, kallt
  • 1-2 msk kallt vatten

fyllning:

  • 2 ägg
  • saft och finrivet skal av 1 stor ekologisk tvättad citron
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Blanda vetemjöl, socker och smör, delat i kuber, i matberedaren till en smulig massa. Häll i lite vatten och kör ytterligare i någon sekund tills degen precis bildat en boll. Låt vila i kyl i en plastpåse i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Vispa ihop ägg, citronsaft och citronskal, sikta i florsockret och blanda ned grädden i smeten. Fyll pajskalen med citronkrämen. Grädda i 10 minuter. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret. Vispa till en tjock blank maräng. Sänk ugnsvärmen till 150°. Spritsa eller skeda marängen toppigt över pajen. Grädda pajen i ca 15 minuter. Vispa grädden lätt och servera till pajen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.