Till Norrmejerier startsida
Färskpotatissallad med kapris och Västerbottensost

Färskpotatissallad med kapris och Västerbottensost

Mängd: 6-8 portioner på buffé

3/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis i valnötsstorlek
  • 10 minimorötter
  • 100 g sockerärtor
  • 2 salladslökar eller en späd purjolök
  • 1 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • olika sallatssorter

Gör så här

Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka morötter och sockerärter i lättsaltat vatten var för sig. Skiva löken tunt och hacka kaprisen. Blanda samman crème fraiche med Västerbottensost, lök, kapris, senap och honung. Blir dressingen tjock späd med någon matsked vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd samman dressingen med potatis, morot och sockerärter. Servera salladen på blandade gröna blad.

Tips:

Passa på att äta mycket färskpotatis under sommaren. Det här är ett recept att variera med, gott att servera till både kallskuret och rökt fisk.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer