Till Norrmejerier startsida
Färskpotatissallad med kapris och Västerbottensost

Färskpotatissallad med kapris och Västerbottensost

Mängd: 6-8 portioner på buffé

3,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis i valnötsstorlek
  • 10 minimorötter
  • 100 g sockerärtor
  • 2 salladslökar eller en späd purjolök
  • 1 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • olika sallatssorter

Gör så här

Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka morötter och sockerärter i lättsaltat vatten var för sig. Skiva löken tunt och hacka kaprisen. Blanda samman crème fraiche med Västerbottensost, lök, kapris, senap och honung. Blir dressingen tjock späd med någon matsked vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd samman dressingen med potatis, morot och sockerärter.
Servera salladen på blandade gröna blad.

Tips:

Passa på att äta mycket färskpotatis under sommaren. Det här är ett recept att variera med, gott att servera till både kallskuret och rökt fisk.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.