Till Norrmejerier startsida
Getost- och rödbetsterrine

Getost- och rödbetsterrine

Getostterinen får en härlig smakbrytning av rödbetor. Den passar bra som vegetariskt alternativ eller till rökt fårfiol.

Mängd: 1 terrine, ca 12 skivor

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 300 g chèvreost
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk rödbetsspad

Gör så här

Koka rödbetorna mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär i tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden och ta från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet och blanda ner i grädden under omrörning. Ta bort den vita kanten från osten och mixa osten. Tillsätt rödbetsspad och den varma grädden i en stråle. Mixa till en slät massa. Klä en liten form med plastfilm och häll i ostblandningen. Lägg i rödbetstärningar och tryck ner dem lite i formen. Låt stå och stelna i kyl i minst 4 tim. Stjälp upp formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor med en kniv som doppats i varmt vatten. Garnera gärna med mangoldskott och timjan. Tips! Receptet innehåller gelatin, om du vill göra rätten helt vegetarisk kan du byta ut gelatinet mot ett vegetariskt alternativ tex. Vegegel eller Agar-agar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer