Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 800 g blandade rotfrukter, t ex kålrot, rotselleri, palsternacka eller morot
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk blandade färska örtkryddor, t ex rosmarin, dragon och timjan eller 1 tsk torkade

Gör så här

Skär rotfrukterna i små tärningar eller tunna strimlor. Bryn dem i smör. Peppra och smula över buljongtärningen. Häll på vattnet. Koka på svag värme under lock 5-10 min. Ta av locket och koka kraftigt tills all buljong dunstat. Tillsätt grädde och örtkryddor. Låt koka ihop några minuter. Smaka av.
Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till en kötträtt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.