Till Norrmejerier startsida
Gratäng med potatis, kassler och purjo

Gratäng med potatis, kassler och purjo

Härligt, gott och krämigt. Kassler och purjo ger potatisen en riktig smakkick! Det går fint att byta ut kassler mot brynta fläsktärningar eller varför inte rökt fisk?

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(195 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis (ca 8-10 st)
  • 1 purjolök
  • 4 skivor kassler (ca 400 g)
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken, även det gröna. Strimla kasslerskivorna. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med nymald svartpeppar. Häll på lika delar grädde och mjölk så att det knappt täcker. Grädda gratängen i 45 minuter. Lägg på osten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott