Till Norrmejerier startsida
Gratäng med potatis, kassler och purjo

Gratäng med potatis, kassler och purjo

Härligt, gott och krämigt. Kassler och purjo ger potatisen en riktig smakkick! Det går fint att byta ut kassler mot brynta fläsktärningar eller varför inte rökt fisk?

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(203 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis (ca 8-10 st)
  • 1 purjolök
  • 4 skivor kassler (ca 400 g)
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken, även det gröna. Strimla kasslerskivorna. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med nymald svartpeppar. Häll på lika delar grädde och mjölk så att det knappt täcker. Grädda gratängen i 45 minuter. Lägg på osten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Andra gillade även:

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer