Till Norrmejerier startsida
Gratäng med potatis, kassler och purjo

Gratäng med potatis, kassler och purjo

Härligt, gott och krämigt. Kassler och purjo ger potatisen en riktig smakkick! Det går fint att byta ut kassler mot brynta fläsktärningar eller varför inte rökt fisk?

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(467 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis (ca 8-10 st)
  • 1 purjolök
  • 4 skivor kassler (ca 400 g)
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken, även det gröna. Strimla kasslerskivorna. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med nymald svartpeppar. Häll på lika delar grädde och mjölk så att det knappt täcker. Grädda gratängen i 45 minuter. Lägg på osten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.