Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 syrliga äpplen
  • 2 stora päron
  • 1-2 papaya
  • 200 g vindruvor
  • 8 skivor färsk eller
  • konserverad ananas
  • 4 msk sherry, portvin
  • eller 1 1/2 dl cider
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skala, kärna ur och skär frukten i cm-stora bitar och druvorna i halvor. Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt starkvin eller cider. Låt stå kallt och dra någon timme. Sätt ugnen på 250°. Smält den vita chokladen tillsammans med grädden. Sjud tills det blir simmigt. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll över chokladsås. Gratinera högt upp i ugnen, 3-5 min. Servera gärna en spröd kaka eller mandelflarn till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer