Till Norrmejerier startsida
Tusenbladsbakelse med exotisk frukt

Tusenbladsbakelse med exotisk frukt

Mängd: 4 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • ett paket filodeg
  • 100 g Norrmejerier Smör, smält
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 msk hjortronsylt eller annan sylt
  • exotisk frukt; papaya, litchies,
  • passionsfrukt, kiwi
  • florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär avlånga bitar av filodegen. Pensla dem med smält smör och lägg 2-3 bitar ovanpå varandra. Grädda totalt 12 sådana ”högar”. Låt dem svalna. Vispa grädden, lägg en klick grädde och en klick sylt på varje ”varv”. Fördela frukten runt-omkring. Pudra med florsocker och servera genast.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer