Till Norrmejerier startsida
Helstekt fläskfilé med chili

Helstekt fläskfilé med chili

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • gourmetsalt
  • chiliflingor eller
  • hackad rosépeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 fläskfilé, ca 1 kg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 dl köttbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1–2 msk riven
  • pepparrot
  • ev soja

tillbehör: sallad och kokta grönsaker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Borsta potatisen och skär den i fina klyftor.
Krydda med gourmétsalt och chiliflingor.
Stek den i ugn i lika delar smör och olja ca 30 minuter.
Bryn fläskfilén i stekpanna på spisen.
Krydda köttet runt om.
Lägg köttet i potatispannan i ugnen och låt det steka färdigt där, cirka 18 minuter.
Är köttet färdigt före potatisen, så låt det vila inslaget i folie på bänken.
Koka ur stekpannan med buljongen.
Häll på grädde, senap och pepparrot.
Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt lite soja för färgen.
Servera köttet uppskuret i tunna skivor
tillsammans med sås, potatis och grönsaker.