Till Norrmejerier startsida
Helstekt fläskfilé med chili

Helstekt fläskfilé med chili

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • gourmetsalt
  • chiliflingor eller
  • hackad rosépeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 fläskfilé, ca 1 kg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 dl köttbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1–2 msk riven
  • pepparrot
  • ev soja

tillbehör: sallad och kokta grönsaker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Borsta potatisen och skär den i fina klyftor. Krydda med gourmétsalt och chiliflingor. Stek den i ugn i lika delar smör och olja ca 30 minuter. Bryn fläskfilén i stekpanna på spisen. Krydda köttet runt om. Lägg köttet i potatispannan i ugnen och låt det steka färdigt där, cirka 18 minuter. Är köttet färdigt före potatisen, så låt det vila inslaget i folie på bänken. Koka ur stekpannan med buljongen. Häll på grädde, senap och pepparrot. Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt lite soja för färgen. Servera köttet uppskuret i tunna skivor tillsammans med sås, potatis och grönsaker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott