Till Norrmejerier startsida
Helstekt fläskfilé med chili

Helstekt fläskfilé med chili

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • gourmetsalt
  • chiliflingor eller
  • hackad rosépeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 fläskfilé, ca 1 kg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 dl köttbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1–2 msk riven
  • pepparrot
  • ev soja

tillbehör: sallad och kokta grönsaker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Borsta potatisen och skär den i fina klyftor. Krydda med gourmétsalt och chiliflingor. Stek den i ugn i lika delar smör och olja ca 30 minuter. Bryn fläskfilén i stekpanna på spisen. Krydda köttet runt om. Lägg köttet i potatispannan i ugnen och låt det steka färdigt där, cirka 18 minuter. Är köttet färdigt före potatisen, så låt det vila inslaget i folie på bänken. Koka ur stekpannan med buljongen. Häll på grädde, senap och pepparrot. Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt lite soja för färgen. Servera köttet uppskuret i tunna skivor tillsammans med sås, potatis och grönsaker.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer