Till Norrmejerier startsida
Höstfräs med bogfläsk, svamp och plommon

Höstfräs med bogfläsk, svamp och plommon

En helt vanlig bogfläskgryta får ett rejält lyft med lite finstrimlad färsk frukt. Har du inte plommon blir det lika gott med äpple. En klick fransk se-nap höjer smakribban och gör denna vardagsbetonade rätt till rena rama festmaten!

Mängd: 4 portioner

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 500 g bogfläsk
  • 200 g blandad svamp (eller enbart champinjoner)
  • 2 strimlade gula lökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1-2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 3-4 plommon

Gör så här

Strimla köttet. Skiva svampen och fräs den i smör tillsammans med lök och vitlök. Fös lök och svamp åt sidan och fräs köttet. Rör samman grädde och mjöl och häll på det tillsammans med senap och timjan. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 minuter. Strimla plommonen och rör ned dem strax före servering. Servera grytan med ris eller kokt, pressad potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott