Till Norrmejerier startsida
Ingefärskakor

Ingefärskakor

Ingefärskakorna blir det sting i med färskriven ingefära.

Mängd: 35 stycken

3/5
(75 röster)

Ingredienser

  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/4 dl sirap
  • 1/4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk färsk riven ingefära

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Lägg degen på bakbordet och forma till en rulle som skärs i 35 skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel. Grädda i 12 minuter eller tills de har fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.