Till Norrmejerier startsida
Ishavssoppa med torsk och räkor

Ishavssoppa med torsk och räkor

Den här soppan är riktigt bjudfin med sin milda och fina smak av palsternacka och fisk.

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar
  • 100 g färsk torskfilé
  • 200 g oskalade räkor
  • dill till dekoration

Gör så här

Skala palsternacka, lök och potatis. Tärna och lägg i kastrull. Häll på buljongen och koka grönsakerna mjuka. Mixa med stavmixer. Häll på grädde och hetta upp soppan. Krydda med salt och peppar. Lägg i fisken skuren i centimeterstora bitar samt nästan alla räkor. Låt det hela bli genomvarmt. Servera soppan med några räkor på toppen samt en dillkvist.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.