Till Norrmejerier startsida
Julmuffins med torkad frukt

Julmuffins med torkad frukt

Mängd: ca 10 muffins

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 dl hackad torkad frukt
  • t ex fikon, tranbär, russin
  • finrivet skal och saft av
  • 1 apelsin
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 31/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • till topping
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 msk Norrmejerier Turkisk Yoghurt
  • 1/2 dl siktat florsocker
  • 1 näve färska eller frysta
  • tranbär eller lingon
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka frukten och lägg den i blöt i apelsinsaften. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Vispa
smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett
i taget. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i
smeten. Blanda ner frukten och tillsätt grädden. Smörj muffinsformar och fyll smeten i formarna. Grädda i mitten
av ugnen ca 20 min. Låt muffinsen svalna. Vispa grädden
och blanda med yoghurt och florsocker. Rulla tranbären i
strösocker. Toppa muffinsen med gräddyoghurten och dekorera med tranbär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer