Till Norrmejerier startsida
Kall potatis- och pestosoppa

Kall potatis- och pestosoppa

Mängd: 4 portioner eller 6-8 portioner på buffé

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 3 stora potatisar
  • 1 klick Norrmejerier Smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk pinjenötter
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 kruka basilika

Till servering:

  • riven Västerbottensost
  • basilika

Gör så här

Skala potatisen och skär i grova bitar. Fräs i smör i en stor kastrull tillsammans med lök och vitlök, slå på grönsaksbuljong och koka potatisen mjuk. Tillsätt grädde och pinjenötter. Koka upp soppan, ta av den från värmen och vispa ner Västerbottensost. Låt soppan svalna något. Tillsätt de hackade örterna, mixa soppan slät och kyl ner. Strö över extra Västerbottensost samt några basilikablad vid servering.

Tips:

Soppan går också att äta varm men tillsätt då örterna precis före servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.