Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl hackad mandel

Gör så här

Blanda grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Knäcken är klar då en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula (kulprov). Tillsätt mandeln. Ställ knäckformarna i en lättsmord plåt så att de inte välter. Fyll smeten i formarna med två skedar. Förvara knäcken i en burk med lock med smörgåspapper mellan varje lager.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer