Till Norrmejerier startsida
Knäck

Knäck

Julens godaste godis gör du själv - knäck, som du kan variera efter tycke och smak.

Mängd: ca 75 st

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mörk sirap
  • 3.5 dl strösocker
  • 3 msk smör

Gör så här

Häll grädde, socker och sirap i en kastrull med tjock botten. Koka försiktigt till 124°. Har du ingen kökstermometer går det bra att göra kulprovet genom att droppa lite knäcksmet i ett glas med iskallt vatten, vänta några sekunder och prova sedan att forma till en kula. Går det är smeten klar och är den för mjuk låter man den koka tills den fått den konsistensen man vill ha. Tillsätt smör och rör om så att det löser upp sig i knäcken. Fördela i knäckformar och låt svalna i kyl tills knäcken har stelnat.

Tips:

Om man vill så kan man ha i hackad mandel, salt, kakao, saffran eller det man tycker är kul och gott. Var kreativ!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.