Till Norrmejerier startsida
Krämig fänkålssoppa med apelsin

Krämig fänkålssoppa med apelsin

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1/2 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 3 fänkålsstånd
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • saft och rivet skal av 1/2 apelsin
  • salt och vitpeppar

garnering: finhackad bladpersilja

  • 2 msk olivolja

Gör så här

Hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull tills den är mjuk. Slå på buljong och vitt vin. Skär fänkålen i mindre bitar, lämna det grövsta längst ner på fänkålen. Tillsätt fänkålen i soppan och koka sedan tills fänkålen precis mjuknat ca 10 min. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och låt soppan koka upp. Smaka av med salt, peppar samt saft och skal av apelsin.
Garnera med persilja och ringla över lite olivolja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.