Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 dl, rågad, lakritskarameller t ex
  • turkisk peppar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

Stöt karamellerna i en mortel. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka sakta i ca 40 min eller tills termometern visar 125°. Eller gör ett kulprov. Häll upp i en välsmord smörpappersklädd form. Låt kolan stelna något och skär till lagom stora bitar. Rulla in kolorna i smorda smörpapper och tvinna ändarna till paket.

Tips:

Kulprov Häll 1 tsk smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat. Tips! I många butiker finns färdigskurna smörgåsmellanlägg i smörpapper, perfekt storlek för att slå in kola i.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer