Till Norrmejerier startsida
Laxmousse med örtsås

Laxmousse med örtsås

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 5 blad gelatin
  • 1 bit purjolök, ca 10 cm
  • 100 g skalade räkor
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g kokt lax
  • 2 msk löjrom
  • eller stenbitsrom
  • salt

Örtsås:

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2-3 msk senap
  • ca 2 dl hackat kryddgrönt, dill, gräslök och persilja
  • salt och peppar

Till garnering:

  • färsk körvel

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och smält dem enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka purjolök och räkor. Blanda gräddfil och majonnäs. Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaksätt med salt. Rör till sist i det smälta gelatinet.
Häll smeten i en oljad brödform. Låt moussen stelna i kylen 3-4 tim.
Vispa grädden och blanda med gräddfil, senap och kryddgrönt. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen mogna i kylen några timmar.
Garnera laxmoussen ev med färsk körvel. Servera med örtsåsen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.