Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 blad gelatin
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • färska eller rårörda lingon

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten, 5-10 min. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner de rårörda lingonen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Smält gelatinbladen på svag värme. Tillsätt gelatin och grädde till äggsmeten. Vänd ner äggviteskummet. Häll fromagekrämen i en serveringsskål eller vattensköljd formom man vill stjälpa upp fromagen. Låt stå kallt att stelna minst 3 tim.
Garnera fromagen med lingonoch servera ev mandelflarn till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.