Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 blad gelatin
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • färska eller rårörda lingon

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten, 5-10 min. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner de rårörda lingonen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Smält gelatinbladen på svag värme. Tillsätt gelatin och grädde till äggsmeten. Vänd ner äggviteskummet. Häll fromagekrämen i en serveringsskål eller vattensköljd formom man vill stjälpa upp fromagen. Låt stå kallt att stelna minst 3 tim. Garnera fromagen med lingonoch servera ev mandelflarn till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott