Till Norrmejerier startsida
Ljus tryffel rullad i pepparkakskryddor

Ljus tryffel rullad i pepparkakskryddor

Gudomligt goda jultryfflar

Mängd: Ca 30 tryfflar

4/5
(59 röster)

Ingredienser

  • 250 g Mjölkchoklad
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 2 msk florsocker

Gör så här

Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och smör. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt svalna i kyl i ca 3 timmar.
Rulla chokladsmeten till tryfflar. Blanda pepparkakskryddor och florsocker. Rulla tryfflarna i florsocker och pepparkakskryddor. Ställ svalt för att stelna.
Förvara gärna tryfflarna i kylskåp, de håller sig i minst en vecka!