Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 5 gelatinblad
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mandarinsaft och finrivet skal av 1 tvättad mandarin
  • ½ dl limesaft och finrivet skal
  • av 1 tvättad lime
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Matyoghurt

till dekoration:

  • 2 msk hackade pistaschnötter
  • limeklyftor

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Dela äggvitor och gulor. Vispa äggvitor styvt, tillsätt 2 msk strösocker och vispa glansigt. Vispa äggulor och resten av strösockret vitt och pösigt. Häll i mandarin- och limesaft och det rivna skalet. Vispa grädden lätt. Vispa yoghurten. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite mandarinsaft i en liten kastrull. Vispa ner det smälta gelatinet i lite av äggvispet.
Blanda ihop äggvisp, grädde och yoghurt och vänd ner äggvitan med stora luftiga tag. Lägg i en vattensköljd form och ställ in i kylen ca 4 timmar. Skeda upp moussen med en vattensköljd sked i portionsformar eller i urgröpta mandarinskal. Toppa med pistaschnötter.


Tips:

TIPS! Om du vill servera moussen i mandarinskal behöver du fyra mandariner till detta recept. En mandarin som du tar saft och skal från och tre till formar. Dela varje mandarin i två delar. Gröp sedan ur skalen och fyll med moussen. Mandarinköttet och saft som blir över går bra att servera som tillbehör, eller varför inte mixa till en god juice?

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.