Mängd: 6 portioner
till dekoration:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Dela äggvitor och gulor. Vispa äggvitor styvt, tillsätt 2 msk strösocker och vispa glansigt. Vispa äggulor och resten av strösockret vitt och pösigt. Häll i mandarin- och limesaft och det rivna skalet. Vispa grädden lätt. Vispa yoghurten. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite mandarinsaft i en liten kastrull. Vispa ner det smälta gelatinet i lite av äggvispet.
Blanda ihop äggvisp, grädde och yoghurt och vänd ner äggvitan med stora luftiga tag. Lägg i en vattensköljd form och ställ in i kylen ca 4 timmar. Skeda upp moussen med en vattensköljd sked i portionsformar eller i urgröpta mandarinskal. Toppa med pistaschnötter.
TIPS! Om du vill servera moussen i mandarinskal behöver du fyra mandariner till detta recept. En mandarin som du tar saft och skal från och tre till formar. Dela varje mandarin i två delar. Gröp sedan ur skalen och fyll med moussen. Mandarinköttet och saft som blir över går bra att servera som tillbehör, eller varför inte mixa till en god juice?