Till Norrmejerier startsida
Mandelhjärtan med hjortrongrädde

Mandelhjärtan med hjortrongrädde

Mängd: ca 30 hjärtan

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ¾ dl strösocker
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula
  • 1 ägg till pensling
  • 1½ dl mandel
  • fyllning
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl hjortronsylt
  • frysta hjortron

Gör så här

Kör mjöl, socker och smör till en smulig deg i mixern. Tillsätt äggulan och kör ytterligare i ett par sekunder tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut hjärtan, i olika storlekar, med pepparkaksformar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med ägg och strö över mandeln. Grädda i ca 10 min. Låt svalna.
Vispa grädde och blanda ner hjortronsylten. Varva hjärtan med hjortrongrädde och dekorera med hjortron och gärna en kvist mynta.

Tips! Mandelhjärtanen kan bakas flera dagar i förväg. Tjuvsmaka såklart några till kaffet – de är supergoda att äta rakt av också!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.