Mängd: ca 8 portioner
Marinad:
Sås:
Sätt ugnen på 125º. Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd en stektermometer. Låt köttet stå i ugnen till önskad innertemperatur. Vid 60º har köttet en röd kärna, vid 65º är köttet rosa och vid 70º genomstekt. Beräkna stektiden 1 1/2- 2 1/2 tim. Koka upp vatten och buljongtärningar till marinaden. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt marinaden svalna. Lägg det färdigstekta, varma köttet i marinaden. Låt ligga kallt 1-2 dygn. Vänd på köttet några gånger under tiden. Blanda madeira, kalvfond, grädde och crème fraiche i en kastrull. Koka upp under vispning. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Smaksätt med soja, salt och peppar.
Ta upp köttet ur marinaden och skiva det tunt. Servera madeirasåsen och ugnsstekt potatis med blandade grönsaker till.