Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 1/2 dl florsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1-2 tsk pulverkaffe

Gör så här

Blanda alla ingredienserna i en låg vid kastrull. Koka i ca 15 min och gör kulprovet*.
Häll upp smeten på en smörd plåt. Låt den stelna något. Skär i bitar.
Slå in kolorna i smörpapper eller cellofan när de kallnat.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten. Rulla en kula med fingrarna. Om den håller är smeten färdig.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.