Till Norrmejerier startsida
Mörk chokladkola med julnötter

Mörk chokladkola med julnötter

Mängd: Ca 50 st

3,5/5
(65 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mörk sirap
  • ½ dl kakao
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1 dl skalade blandade nötter t ex hasselnötter och valnötter

Gör så här

Blanda alla ingredienser, utom nötterna, i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca 20- 35 minuter under omrörning. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. Droppa lite kolasmet i ett glas med kallt vatten. Om smet-en går att forma till en seg kola så är den klar. Hacka nötterna grovt och blanda ner i kolasmeten. Häll ut smeten i en liten form, ca 15x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en kort stund och skär kolan i bitar. Slå ev in i smör- eller cellofan-papper.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer