Till Norrmejerier startsida
Mustig högrevsgryta med hemlagat potatismos

Mustig högrevsgryta med hemlagat potatismos

Grytan får en fin kryddning av ingefära, vitlök, chili och stjärnanis. Lite inspiration från det kinesiska köket.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(160 röster)

Ingredienser

  • 5 vitlöksklyftor
  • 4 cm färsk ingefära
  • 600 g grytbitar av högrev
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 stjärnanis
  • 4 små torkade chilifrukter
  • 1 lagerblad
  • 6 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 msk lingon
  • salt och nymalen peppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

potatismos:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 äggulor
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala vitlöken och skär den i halvor. Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna tills det får fin färg. Lägg över köttet i en gryta. Häll på vatten, buljong, vitlök, ingefära och övriga kryddor och låt puttra ca 45 minuter tills köttet är mört. Skala schalottenlök och morötter. Skär morötterna i slantar. Lägg ner schalottenlök och morötter i grytan och koka tills de är mjuka. Red grytan med maizenamjöl utblandat i vatten så grytan blir lite tjockare. Strö över lingonen. Skala och koka potatisen tills den är helt mjuk. Pressa potatisen. Värm grädden och rör ned i moset tillsammans med smör och äggulor. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera grytan med det hemlagade potatismoset.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer