Grytan får en fin kryddning av ingefära, vitlök, chili och stjärnanis. Lite inspiration från det kinesiska köket.
Mängd: 4 portioner
potatismos:
Skala vitlöken och skär den i halvor. Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna tills det får fin färg. Lägg över köttet i en gryta. Häll på vatten, buljong, vitlök, ingefära och övriga kryddor och låt puttra ca 45 minuter tills köttet är mört. Skala schalottenlök och morötter. Skär morötterna i slantar. Lägg ner schalottenlök och morötter i grytan och koka tills de är mjuka. Red grytan med maizenamjöl utblandat i vatten så grytan blir lite tjockare. Strö över lingonen. Skala och koka potatisen tills den är helt mjuk. Pressa potatisen. Värm grädden och rör ned i moset tillsammans med smör och äggulor. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera grytan med det hemlagade potatismoset.