Till Norrmejerier startsida
Mustig köttgryta med rotfrukter

Mustig köttgryta med rotfrukter

Mängd: 4 portioner

4/5
(47 röster)

Ingredienser

  • 500g nötkött av rostbiff eller innanlår
  • 1 stor rödlök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl porter
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 bit kanel
  • 1 msk hackad, färsk rosmarin
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150g kålrot
  • 10g rotselleri
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet i smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Fräs löken någon minut. Blanda ner i grytan. Tillsätt porter, grädde, smulad buljongtärning, soja, kanel och rosmarin. Koka på svag värme under lock ca 15 min. Skär morot, palsternacka, kålrot och rotselleri i fina strimlor. Fräs dem i lite smör. Lägg rotfrukterna i grytan. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka under lock 10-15 min, tills köttet och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppra om det behövs. Servera grytan med kokt potatis och rårörda lingon.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott