Till Norrmejerier startsida
Mustig vintersoppa med purjo och bacon

Mustig vintersoppa med purjo och bacon

Härlig soppa att fylla termosen med och ta med ut på vinterns utflykter

Mängd: 4 portioner

4/5
(45 röster)

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 4 potatisar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 200 g bacon
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 msk mjöl
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • persilja till dekoration

Gör så här

Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna potatis, vitlök, lök och strimla bacon. Smält smöret i en rejäl kastrull. Fräs alltsammans. Häll på buljongen och låt det hela koka på svag värme i 15 minuter. Vispa ut mjölet i mjölken och häll det i soppan tillsammans med grädden. Låt det koka upp och sjuda i 10 minuter. Smaka av med svartpeppar. Servera soppan med persilja

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.