Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl Norrmejerier Präst®, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 äggula
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till servering:

  • t ex musslor, räkor, sparris, rökt skinka och Norrmejerier Smörstekta brödtärningar

Gör så här

Finstrimla purjolöken och fräs den i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt koka ca 5 min. Dra kastrullen av värmen. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och peppar. Låt soppan bli varm men den får ej koka. Vispa äggulan med grädden och vispa ner det i soppan. Servera soppan med några av förslagen ovan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.