Till Norrmejerier startsida
Panerad abborrfilé med ansjovissås

Panerad abborrfilé med ansjovissås

Mängd: 4 portioner

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 8 abborrefiléer, ca 600 g eller annan fiskfilé
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liten burk ansjovis
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 liten knippe finhackad gräslök
  • salt och nymalen vitpeppar

till servering: 4 kvistar dill, 4 citronklyftor och färskpotatis

Gör så här

Panera fiskfiléerna först i ägg och sedan i mjöl. Stek dem i rikligt med smör så att de får fin färg på båda sidor. Lägg upp på fat. Mosa ansjovisen och lite spad i en panna. Häll på grädde och koka kraftigt en liten stund. Smaka av med peppar och tillsätt gräslöken. Servera abborrfiléerna med ansjovissås och nykokt färskpotatis. Dekorera med mer gräslök, dill och citron.






Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.