Till Norrmejerier startsida
Panerad gös med ansjovisgrädde

Panerad gös med ansjovisgrädde

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 600 g vit fast fisk t ex gös eller abborre
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 2 ½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk Norrmejerier Smör

panering:

  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa upp ägg i en djup tallrik. Häll upp mjöl med lite salt och peppar på en tallrik. Smält smöret i en stekpanna. Doppa fiskfiléerna först i ägg och sedan i mjöl. Stek dem gyllene i smör tills de fått fin färg och är klara.

Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel. Blanda ansjovis med grädden och låt koka tills grädden kokat ihop något. Blanda ner gräslök och smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Servera fisken med nykokt potatis och gärna strimlade lättkokta sockerärtor.

Tips:

Använd en tång när du panerar fisken, så blir det mindre kladdigt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.