Till Norrmejerier startsida
Stekt strömming med krämig purjo

Stekt strömming med krämig purjo

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 msk senap
  • 1 knippe dill
  • 1 dl rågmjöl
  • 50 g Norrmejerier Smör

Krämig purjo:

  • 1 purjolök
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar

Gör så här

Lägg strömmingen i mellangrädden utrörd med senap.
Låt dra 1 timme. Tag upp strömmingen och
lägg ut hälften på en plan yta.
Strö över hackad dill och lägg på den andra hälften.
Vänd i rågmjöl och stek gyllenbruna i smör.
Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs den i lite smör och
häll på grädden blandad med mjöl.
Låt det hela koka ihop i 5 minuter tills purjon är mjuk
och såsen krämig. Salta och peppra.
Servera den krämiga purjon tillsammans med
nystekt strömming och kokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.