Till Norrmejerier startsida
Päronfromage

Päronfromage

Detta är friskt, fräscht och lättlagat. Passar utmärkt till höstens alla middagar där man önskar sig något lätt och gott som avslutning. Här kan du välja att koka päronen själv eller använda päron på burk.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 stora mjuka päron
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2–3 msk citronsaft
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • agar agar eller 2 blötlagda gelatinblad
  • citronmeliss

Gör så här

Skala och skiva päronen. Blanda vatten, socker och citron. Koka alltsammans på svag värme och lägg i päronen. Koka tills de är ätmjuka. Tag undan 4 päronbitar till dekoration. Mixa resten av päronen tillsammans med grädde och agar agar motsvarande 2 gelatinblad. (Agar Agar är ett alternativ till gelatin och finns i hälsokostbutiken.) Häll upp i glas eller skål och låt stelna i 3–4 timmar i kyl. Servera med resterande päronbitar och ett par blad citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.