Till Norrmejerier startsida
Pepparkaksrulltårta fylld med hjortronmylta

Pepparkaksrulltårta fylld med hjortronmylta

Mängd: 1 rulltårta

4/5
(19 röster)

Annons

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • finrivet skal av 1 apelsin, helst ekologisk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk mald pepparkakskrydda
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl hjortronmylta eller hjortronsylt

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • några hjortron

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkaks-krydda och vänd ner i ägg­smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda ca 5 minuter. Ta ut ur ugnen och strö socker på kakan. Stjälp upp på t ex en skärbräda eller bricka med bakplåtspapper. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Lägg en fuktig bakduk på kakan och låt svalna. Bred hjortronmylta på och rulla ihop till en rulle. Vispa grädde. Servera pepparkaksrulltårtan med en klick vispgrädde och några hjortron.