Till Norrmejerier startsida
Pilgrimsmusslor med vitvinssås

Pilgrimsmusslor med vitvinssås

En riktigt klassisk fransk Beurre Blanc-sås känns lyxig och passar jättebra till de mjälla musslorna.

Mängd: 4 portioner

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 8-12 pilgrimsmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 msk finskuren gräslök
  • citronklyftor

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs löken i en klick smör, i en kastrull, utan att den tar färg men blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vinäger och vitt vin. Låt koka tills vätskan nästan kokat bort. Tillsätt grädden och koka ca 1 minut. Vispa ner smöret och till sist den finskurna gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
Halvera pilgrimsmusslorna och stek dem snabbt i lite smör i en het stek- eller grillpanna. Servera pilgrimsmusslorna med den varma såsen, citronklyftor och lite finskuren gräslök.