Till Norrmejerier startsida
Pilgrimsmusslor med vitvinssås

Pilgrimsmusslor med vitvinssås

En riktigt klassisk fransk Beurre Blanc-sås känns lyxig och passar jättebra till de mjälla musslorna.

Mängd: 4 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 8-12 pilgrimsmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 msk finskuren gräslök
  • citronklyftor

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs löken i en klick smör, i en kastrull, utan att den tar färg men blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vinäger och vitt vin. Låt koka tills vätskan nästan kokat bort. Tillsätt grädden och koka ca 1 minut. Vispa ner smöret och till sist den finskurna gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Halvera pilgrimsmusslorna och stek dem snabbt i lite smör i en het stek- eller grillpanna. Servera pilgrimsmusslorna med den varma såsen, citronklyftor och lite finskuren gräslök.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer