Till Norrmejerier startsida
Pilgrimsmusslor med vitvinssås

Pilgrimsmusslor med vitvinssås

En riktigt klassisk fransk Beurre Blanc-sås känns lyxig och passar jättebra till de mjälla musslorna.

Mängd: 4 portioner

4/5
(43 röster)

Ingredienser

  • 8-12 pilgrimsmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 msk finskuren gräslök
  • citronklyftor

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs löken i en klick smör, i en kastrull, utan att den tar färg men blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vinäger och vitt vin. Låt koka tills vätskan nästan kokat bort. Tillsätt grädden och koka ca 1 minut. Vispa ner smöret och till sist den finskurna gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
Halvera pilgrimsmusslorna och stek dem snabbt i lite smör i en het stek- eller grillpanna. Servera pilgrimsmusslorna med den varma såsen, citronklyftor och lite finskuren gräslök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.