Till Norrmejerier startsida
Pilgrimsmusslor med vitvinssås

Pilgrimsmusslor med vitvinssås

En riktigt klassisk fransk Beurre Blanc-sås känns lyxig och passar jättebra till de mjälla musslorna.

Mängd: 4 portioner

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 8-12 pilgrimsmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 msk finskuren gräslök
  • citronklyftor

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs löken i en klick smör, i en kastrull, utan att den tar färg men blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt vinäger och vitt vin. Låt koka tills vätskan nästan kokat bort. Tillsätt grädden och koka ca 1 minut. Vispa ner smöret och till sist den finskurna gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Halvera pilgrimsmusslorna och stek dem snabbt i lite smör i en het stek- eller grillpanna. Servera pilgrimsmusslorna med den varma såsen, citronklyftor och lite finskuren gräslök.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer