Till Norrmejerier startsida
Plättar med stekta kaneläpplen

Plättar med stekta kaneläpplen

Plättar älskas av de flesta. Här med karamelliga äpplen till.

Mängd: ca 25 plättar

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • 4 äpplen
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk råströsocker
  • ½ tsk kanel
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smält smör. Låt stå och svälla en stund. Grädda plättarna i en plättlagg med lite smör i. Håll plättarna varma under folie i ugnen.
Skär äpplena i tärningar och stek dem gyllene i lite smör i en stekpanna. Häll över socker och kanel och låt det smälta. Vispa grädden lätt.
Varva plättarna med varma äppeltärningar och servera med lättvispad grädde.