Till Norrmejerier startsida
Saffran- och apelsintrifflemed pepparkaka

Saffran- och apelsintrifflemed pepparkaka

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • ½ g saffran (1 kuvert)
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 mjuk pepparkaka, se recept på Mjuk pepparkaka

Gör så här

Skala apelsinerna med en vass kniv. Skär ut apelsinklyftorna mellan hinnorna. Stöt socker och saffran och strö över apelsinklyftorna. Låt gärna klyftorna stå och dra till sig smakerna ca 1 timme. Vispa grädden lätt och blanda med gräddfilen. Smula pepparkakan grovt. Varva apelsiner, pepparkakssmul och grädde i fina glas.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.