Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 kuvert saffran

Gör så här

Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 20-30 min. Låt koka till ca 140° eller gör kulprovet (Droppa lite knäcksmet i ett glas kallt
vatten. Om smeten går att forma till en hård kula så är knäcken klar.)
Stöt saffran i en mortel med en nypa socker. Blanda ner saffranet i knäcksmeten när den svalnat en aning. Häll upp i små knäckformar som ställts på en smörd bricka.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.