Till Norrmejerier startsida
Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad

Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad

Pannacottan görs direkt i dessertskålar eftersom den inte går att stjälpa upp. Den kan förberedas dagen innan, men fruktsalladen är godast om den görs samma dag.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 2 apelsiner
  • 2 dl färska eller frysta tinade hjortron
  • eller björnbär

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna (spara lite vaniljfrön till fruktsalladen). Koka upp grädden i ett par minuter med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Krama ut gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar. Skala apelsinerna med en vass kniv ända in till fruktköttet. Skär ut skinnfria filéer tätt intill de tunna mellanväggarna. Blanda apelsinklyftorna med hjortron och lite vaniljfrö. Servera pannacottan med apelsin- och hjortronsallad på toppen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott