Till Norrmejerier startsida
Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad

Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad

Pannacottan görs direkt i dessertskålar eftersom den inte går att stjälpa upp. Den kan förberedas dagen innan, men fruktsalladen är godast om den görs samma dag.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(38 röster)

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 2 apelsiner
  • 2 dl färska eller frysta tinade hjortron
  • eller björnbär

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna (spara lite vaniljfrön till fruktsalladen). Koka upp grädden i ett par minuter med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Krama ut gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Skala apelsinerna med en vass kniv ända in till fruktköttet. Skär ut skinnfria filéer tätt intill de tunna mellanväggarna. Blanda apelsinklyftorna med hjortron och lite vaniljfrö. Servera pannacottan med apelsin- och hjortronsallad på toppen.